Honden in de trein, mag dat eigenlijk?

Honden in de trein, mag het nu wel of mag het nu niet? Vaak blijft het voor men onduidelijk. Het antwoord blijkt echter toch heel simpel te zijn. Je grote vriend mag gewoon mee. Uiteraard zijn er wel voorwaarden aan verbonden, wat dat precies is lees je in dit artikel.

honden-in-de-trein

Je wilt een keer een leuke stad bezoeken of erop uit met je viervoeter, de vraag is dan: mogen honden in de trein? Zoals hier boven al aangegeven mag je hond, groot of klein gewoon mee in de trein. Dit geldt ook voor alle andere huisdieren. Je kat of misschien wel je konijn mag ook mee. Wel heeft de NS duidelijke regels bedacht waar je aan moet voldoen. Zo mag je hond gratis mee reizen mits hij of zij op schoot kan worden gehouden, in een tas, kooi of in een mand. Hier hoef je dus geen vervoer bewijs voor te kopen. Wanneer je dus een grote hondenras hebt, denk hierbij aan een Duitse Dog of een Berner Sennenhond mag deze niet gratis mee. Voor grote honden (en andere grote huisdieren) zal er een dagkaartje van de NS moeten worden gekocht. Gelukkig zijn deze niet duur, een dagkaart kost € 3,10. Let er wel op bij agressieve honden kunnen de medewerkers van de NS je weigeren.

Blindegeleiden honden in de trein

Blindegeleiden honden mogen altijd gratis met je mee reizen in de trein. Je hoeft geen kaartje te kopen of iets aan te geven. Dit is ook geldig bij alle andere hulphonden. De enigste voorwaarde die de NS hiervoor heeft is dat de hond geleidetuig draagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *